Fridhem, igen


Blev en favorit i repris för mig gällande plats för bröllopsfotograferingen med Daniela och Mikael. Brudparet hade alltså valt Fridhems stenstrand som platsen för sin vigsel den 15 juli. Själva vigseln var borgerlig och intim, med endast två vänner till paret samt parets två döttrar Sally och Flora.

Jag känner bruden sen vi var yngre och gick på samma skola under grundskolan men med ett års skillnad. Så även fast vi inte hann med att göra någon provfotografering då de bor på fastlandet idag, så kändes det ändå sådär spontant och avslappnat som jag gillar när jag fotar.

Vi hade haft en väldigt blåsig vecka med ostadigt väder här på ön fram tills Daniela och Mikaels bröllopsdag. Då visade sig Gotland från sin bästa sida med vindstilla och strålande solsken. (Även om solsken kan vara ett litet helvete när man ska fotografera..)
Fridhems strand är dock väldigt bra på det viset att det finns skugga och träd alldeles intill stranden. Vilket vi utnyttjade så att paret kunde stå i skuggan under vigseln och sen gick vi in och fotade inne bland träden.

Sally, parets äldsta dotter tyckte att bröllop var toppen och hade inga problem med mig eller kameran. Lillasyster Flora däremot hade inte lika stor entusiasm för spektaklet. Men vi lyckades få med henne på några bilder i alla fall, även om hon är något rödgråten.

Efter fotograferingen så begav sig brudparet med vänner till bröllopsfesten som också hölls intimt med endast de närmaste familjerna.

« av 2 »