Bröllop i Visby


Den 5 augusti var det äntligen dags för Madelene och Niklas att gifta sig! Med vigsel i Visby Domkyrka, fotografering i Visby innerstad och bröllopsfest på Wisby Hotell.

Jag känner Madelene sen vi var yngre och båda spelade innebandy. Nu för tiden är det dock rally som hon (och även hennes man) sysslar med. Att vara strategisk, tydlig och vara bra på planering och problemlösning tre bra kvalitéer som kartläsare – men som också är bra kvalitéer för att planera ett bröllop.

Madelene var ute i väldigt god tid med det mesta (känns som att jag fick ett meddelande typ dagen efter att hon friat och han sa ja), båda kändes väldigt mån om att ta tillvara på tiden (de hade ungefär 1,5år från frieri till bröllopsdag) och kunde sätta alla detaljer i lugn och ro.

Tydlighet är toppen för mig som fotograf, då blir det inga oklarheter om vad brudparet önskar och där alla blir nöjda.

Så det var ändå roligt att paret kom på kvällen innan att de faktiskt ville ha lite bilder från morgonen också, när allt annat var så noga planerat i förväg.

Så vi började dagen ett par timmar tidifgare än planerat med fotografering på hotellrummen där brudparet gjorde sig i ordning i varsitt rum – för att inte se varandra då vi planerat att föreviga “first look” fotografering i Botaniska trädgården.

Förmiddagen på hotellet

Madelene & Niklas 2023
« av 40 »

First look

Madelene & Niklas 2023
« av 26 »

Efter first look så fotade vi lite gruppbilder med parets vänner och sen promenerade vi vidare längs med muren och fotade på de platser vi planerade tidigare i våras. Vår planering som vi gjort visade sig hålla med god marginal, så paret hann till och med ta det lugnt i kyrkan en stund innan det var dags för vigseln.

Fotografering

Madelene & Niklas 2023
« av 38 »

Efter vigseln överraskades paret med en helt underbar äldre bil som de fick åka från kyrkan i. Medan de var iväg på en liten tur så vandrade bröllopssällskapet genom Visby innerstad till festlokalen som brudparet anlände till kort efter gästerna.

Vigsel och festmingel

Madelene & Niklas 2023
« av 52 »

Augustivädret det här året lämnade en hel del semesterfirare besvikna, men just på Madelene och Niklas dag så var det en härlig dag med sol och lagom värme!

Det var underbart att få vara en del av deras dag och är så glad att de fick till dagen precis så som de önskat!