Bröllop i Stenkumla


I lördags gifte sig Jennie och Micael i Stenkumla Kyrka.

Jennie tog kontakt med mig ganska sent inför bröllopet. Det var mycket för att de som brudpar bestämt sig för att inte stressa och att inte göra en för stor “grej” av bröllopet. Deras mål var att få en avslappnad och spontan känsla och direkt när vi träffades kändes det som att vi klickade. Jag älskar spontant och avslappnat (även om det inte alltid lätt att få till i praktiken). Vi träffades ett par veckor innan vid Stenkumla Kyrka, i gassande sol så jag planerade direkt för hur vi skulle fota om det blev samma väder på bröllopsdagen.

Bredvid kyrkan liggen prästgården med en lummig trädgård. Direkt kände både brudpar och jag att det skulle fungera att fotografera där. Eftersom vi skulle fota efter vigseln så passade det perfekt – brudparet ville inte lägga tid på att åka iväg någonstans. Vi sågs också på eftermiddagen ungefär samma tid som själva bröllopet skulle vara så jag kunde enkelt se vilka platser som skulle fungera att fota vid även vid skarp sol.

Så kom bröllopsdagen, strålande sol och varmt. Micael kom till kyrkan tillsammans med bröllopssällskapet i en anordnad buss. Alla stannade vid grinden för att vara i skuggan. Jag hade kontakt med bruden syster och visste att de var på gång så fick tillslut be Micael att ta med sig gästerna och gå in mot kyrkan – för att ingen skulle se när Jennie kom.

Inte långt därefter, i en vit Volvo, sladdade brud och brudtärnor in nere vid prästgården för att få ett par minuter att landa och ladda inför kyrkan.
Jag fick ett par fina bilder på brudbukett, håruppsättning och klänning innan jag gick in i kyrkan.

Jennie bett mig att fokusera på Micaels reaktion när hon kom in i kyrkan – eftersom Micael inte hade sett bröllopsklänningen. Jag stod med ryggen lite åt när Jennie kom in i kyrkan men jag såg direkt på Micael när hon gjorde det. Kärleken i hans ögon sa allt.

Det var mycket fina känslor under vigseln, parets dotter läste dikt tillsammans med brudens syster, vänner till brudparet sjöng Kärleksvisan och överraskningen vid utgång då brudparet valt låten Ain’t no Mountain high enough.

Efter gratulationer utanför kyrkan så promenerade vi ner till prästgårdens trädgård för fotografering. Brudpar, barn, tärnor och bestmen.

Brudparets yngsta dotter var inte på humör alls för fotografering så spontant och lekfullt fick det bli (my cup of Tea). Vi hittade en stubbe som såg ut som lego och jag samlade familjen runt den för att studera den.

Efter vi fått lite gruppbilder så fick vi en stund för oss själva jag och brudparet. Vi höll vid det avslappnade och jag lät egentligen bara brudparet mysa och landa efter vigseln medan jag fotade dem.

När vi var klara så började vi gå bort mot bygdegården där festen skulle hållas. På vägen precis utanför grinden till kyrkogården hade brudens vänner en överraskning – en bröllopspyntad flakmoped som brudparet körde sista biten bort till festen på.

« av 4 »