Mr & Mrs Silveråker


När mina vänner frågade mig om jag ville fota deras bröllop blev jag så glad! Sen blev jag lite nervös. Att fota några som man känner så väl, en så viktig dag. Men lite nervositet är nog bra att ha tror jag.

Vi bestämde långt i förväg platser som skulle passa att fota på, vi var ute och rekade redan några veckor i förväg. Tog lite testfoton och uppskattade hur lång tid vi skulle behöva till fotograferingen.

När vi rekade var det strålande solsken och klarblå himmel och vi fick jättefina bilder. Dock så vet alla som fotograferar människor att just strålande solsken inte alltid det lättaste att jobba med eftersom sol = skuggor..

Men på bröllopsdagen så infann sig det perfekta diset på himlen. Det var ett perfekt ljus att jobba med. Vi fotograferade först i skogen där hälsans stig börjar, strax norr om Visby Lasarett för att sen bege oss till Högklint. Vi var klara i god tid och brudparet fick till och med en stund i lugn och ro innan vigseln.

Vigseln hölls i Fridhems kapell med borglig vigselförrättare. En riktigt skön snubbe som satte brudgummens bestman på prov genom att fråga vad honom brudgummen hette i mellannamn… Något som varken brudpar eller Bestman var förberedda på. (Brudtärnan sa efter vigseln att hade hon fått den frågan så kunde hon brudens alla namn).

Den efterföljande festen hölls på Nygårds och jag kan själv intyga att dansen pågick långt in på småtimmarna..

« av 3 »